Potreningowe brownie fasolowe

Jeśli stawiacie sobie za cel (nie tylko noworoczny) ograniczenie lub całkowita rezygnacja ze słodyczy to spieszę Wam z pomocą. Już jakiś czas temu obiecałam przepis na zdrowe, bezcukrowe ciasto czekoladowe, które miałyście okazję kosztować w LaLobie przy okazji warsztatów jogi i urodzin:-) Wiem, że może dla niektórych z Was skład może odstraszyć, ale zapewniam Was, nic a nic nie poczujecie w finalnym wypieku fasoli. Ciasto jest pyszne, warunek – nie próbujcie na ciepło. Ja nie mogłam się doczekać aby spróbować i oczywiście kawałeczek uszczknęłam – nie polecam bo wówczas smakuje dziwnie – wystudzone jest PYSZNE!

Potreningowe brownie fasoloweDSC_0232
Składniki na 8 porcji:
2 puszki fasoli czerwonej
2 – 3 dojrzałe banany
3 jajka
40 g kakao
tabliczka gorzkiej czekolady
30 g miodu ( nie musi być, banany i czekolada dodadzą słodyczy)
1 łyżeczka cynamonu lub Vanilii

Fasolę dokładnie opłukać na sitku, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki dokładnie zblendować na gładką masę, przełożyć do foremki posmarowanej tłuszczem bądź wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe! Smacznego!

Beata

SHARE IT:
LaLoba Centrum Kobiet © 2015 | Projekt i wykonanie Wawrzyniec Larysz